Nieuwsbrief... Team update!

Gepubliceerd op 28 juli 2023 om 07:03

Om meteen met de deur in huis te vallen: we gaan ‘m dus anders noemen dan een nieuwsbrief. Het wordt je wekelijkse ‘Team update’ met als vast onderdeel daarvan: ‘Thuisteamtips’! Ik had op Instagram de vraag gesteld of er creatieve ideeën waren voor de naam van mijn nieuwsbrief en vond het zo leuk hoe daar op gereageerd werd dat ik dacht: daar wil ik even mee beginnen 😊

Deze eerste keer gebruik ik verder om me aan je voor te stellen, je te vertellen waarom ik doe wat ik doe én ik geef je alvast een kleine sneakpeak van wat je wekelijks van me kunt verwachten.


EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Marinda Schuiling, ben 39 jaar (word dit jaar 40, vind ik toch een ding) en woon samen met mijn man Roland en dochter Anna Rosa van 1,5 nu bijna 2 jaar in het prachtige Deventer. Oorspronkelijk een Rotterdamse, gestudeerd en groot geworden in Utrecht en nu heerlijk gesetteld in Deventer. Ik ben dol op m’n gezin, heb fijne vrienden en geniet van erop uit gaan met elkaar.

En daar zit ook al een grote ‘waarom’ ik voor mezelf begonnen ben met mijn eigen bedrijf: ik hou enorm van het hebben van een fijn nest thuis voor iedereen in het team hier. Maar, ik hou nog méér van het hebben van zoveel mogelijk tijd en energie om daar volop van te genieten met elkaar. Wil je meer weten over hoe het zo is gekomen dat ik hier mijn werk van heb gemaakt? Dat lees je hier op mijn website.


TEAM UPDATE

En dan, wat kun je gaan verwachten van deze wekelijkse update? Het eerlijke maar wel enige juiste antwoord op die vraag is: dat weet ik ook nog niet precies. Natuurlijk wil ik heel graag zoveel mogelijk kennis met je delen dus grotendeels zullen het inspiratie, lessen en thuisteamtips zijn. Maar, ik laat me ook heel graag leiden door wat er in een week op mijn pad en in mijn agenda voorbij komt, dus de details zijn ook voor mij nog een verrassing 😊

Daarnaast: behoor je tot mijn doelgroep én heb je prangende vragen op het gebied van organiseren van tijd/energie/informatie/spullen & taken: laat me vooral weten waar je meer over wilt weten, dan fietsen we ‘m er natuurlijk in!


THUISTEAMTIPS - “Wat nachtlampjes, David Allen en een baby met elkaar te maken hebben”

Ken je ‘m? David Allen? Hij zit op timemanagement. Is een bekende productiviteitsgoeroe. Management consultant, dat soort werk. Ik smul ervan. Maar echt. En niet zozeer omdat het mega droog en stoffig is opgeschreven (want eerlijk, tierelantijntjes zitten er niet aan en humor al helemaal niet…), maar wel om de mega lessen die ik eruit gehaald heb en dagelijks toepas in mijn huidige werk.

Zijn bekendste boek heet ‘Getting things done’ en eigenlijk zou je mijn werk kunnen noemen ‘Getting things done with a baby’. Ik moet ‘m nog bellen of ik deze naam mag gaan gebruiken…


Maar even terug naar de inhoud. Ik hoor je bijna denken: “Timemanagement? Met een baby? Betekent dat dan dat ik m’n kindje in een heel strak schema moet proppen van je?” Zeker niet, no worries. Van oorsprong ben ik pedagoog dus het belang van je kindje is redelijk covered in deze 😊


Ik wil je niet teveel vermoeien met de methodieken die ik toepas, maar vind het wel leuk om je een kleine sneak peak te geven van hoe ik werk, want dat is namelijk: met het beste van verschillende werelden. Met dát uit de wereld van organizing/timemanagement wat perfect toe te passen is voor thuis, gecombineerd met dát uit de pedagogiek wat voor je baby/dreumes zo fijn en belangrijk is.

Juist met een klein kindje waarin de klok en je agenda vaak allesbehalve handige instrumenten zijn om mee te werken heeft deze combinatie van werelden voor mij ontzettend veel rust en ruimte opgeleverd. Precies die puzzel vind ik machtig mooi om te leggen en daar help ik jou als ouder ook heel graag mee.

Want het kan namelijk wél! En-en-en. Sterker nog, ik doe het niet voor minder en dat gun ik jou ook!


En je baan behouden.

En je eigen behoeftes de ruimte geven.

En een goede ouder zijn.

En je partner in je team en op je podium houden.

En je huis gezellig hebben.

Desnoods – alleen als jij dat wilt dan he - met door jezelf geschilderde bij de kringloop gescoorde nachtlampjes als hobby erbij 😉 (zie hier het bewijs).

Hoe dan? Daar vertel ik je graag later meer over, maar in ieder geval níet op je tandvlees!  

Kun je daar niet op wachten? Dan zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Ff op deze knop drukken om me te volgen op Instagram, waar ik ook mijn tips deel
  • Deze voor een connectie op Linked In: same thing, wél meestal andere inhoud
  • Stuur me even een mailtje op marinda@thuisteamtrainer.nl dan kijk ik met je mee


Dat was ‘m alweer, de eerste! Tot volgende week en ik wens je een heel goed weekend!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.